Perinteinen jäsenkorjaus

Ystäväpariskuntamme opiskelee tällä hetkellä perinteistä jäsenkorjausta ja avokin kanssa saimme olla heidän harjoitusasiakkainaan. Opintoja heillä on takanaan viikonlopun verran.

Perinteinen jäsenkorjaus on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa hoitaja tasapainottaa ihmisen tukirangan (lihakset ja nivelet) sekä ohjaa mm. ravintotottumustenkorjaamisessa. Väärät ravintotottumukset voivat aiheuttaa mm.  erilaisia fyysisiä oireita/kiputiloja. Onkin tärkeää hoitajan hallita niin fyysisten kiputilojen hoito kuin myös olla tukena ja tasapainottajana henkisten lukkiumien hoidossa. Hoidolla vaikutetaan kokonaisuuteen. Ei pelkästään fyysiseen hyvinvointiin, vaan myös henkiseen hyvinvointiin. Jokainen meistä on yksilöllinen kokonaisuus  fyysisten oireidemme ja henkisten tuntemuksiemme kanssa.

Jokaisen meidän elämässä sattuu ja tapahtuu; kroppamme kuormittuu eri tavoin ja eri syistä. Erilaiset lihasjännitykset, kropan toispuoleisuus, lukot jne aiheuttavat mm. lantiokorin kiertymistä,  joka puolestaan antaa vaikutelman alaraajojen eri mittaisuudesta. Hoidon avulla asento saadaan suoristettua ja näin myös raajat oikeaan mittaansa. ”Lantiokori” on yksi esimerkki. Toki oireita ja kiertymiä nivelissä voi olla missä päin kehoamme tahansa. Erilaisten jännitystilojen ja nivelkiertymien myötä hermotoiminta, verenkierto ja kudosnesteen kierto heikentyyy. Ja joskus Oireen aiheuttaja voi olla yllättävän kaukana siitä missä oire tuntuu: ”esimerkiksipolven, lonkan, tai alaselän oireilun syyksi saattaa paljastua nilkan liiallinen sisäänkiertyminen, eli ylipronaatio. Tämä selittyy sillä, että tukielimistö on kuormitettuna kineettinen ketju, jossa yhden nivelen liike vaikuttaa seuraavaan niveleen niin ylös- kuin alaspäinkin. Nilkan liiallinen sisäkierto aiheuttaa siis myös polven ja lonkan alueen virheasentoja, sekä lantion kallistumisen eteen ja lannenotkon lisääntymisen. Toispuolinen nilkan liiallinen sisäkierto aiheuttaa myös toiminnallista alaraajojen pituuseroa. Epätasapaino kehon ja selkärangan alueella voi aiheuttaa myös vaivoja autonomisen hermoston hermottamille alueille; sydämen, suoliston, munuaisten, virtsarakon jne alueille.”
 
  Perinteisellä jäsenkorjauksella saadaan hyviä hoitotuloksia mm.
”* alaraajojen kineettisen ketjun tasapainottamisessa; jalkojen erimittaisuuden poistossa sekä jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkkien virheasentojen ja kiputilojen korjaamisessa

* Alaselän kiputilojen hoidossa; iskiaksen ym. ristiselän ja lannerangan särkytilojen ja virheasentojen hoidossa.
* Kieroselkäisyyden eli skolioosin hoidossa etenkin lapsilla ja nuorilla.
* Yläselän kiputilojen, nikamien virheasentojen ja niistä aiheutuvien elintoimintojen häiriöiden, kuten vatsaongelmien, sydämen rytmihäiriöiden, hengenahdistuksen ja korkean verenpaineen hoidossa., silloin kun ne johtuvat kineettisen ketjun epätasapainosta selän alueella, nikamien lukoista, kiertymistä tai jäykistymistä.
* Hartioiden ja niskan alueen vaivojen, kuten jännitysniskan, lapojen lukkiutumisen, päänsäryn, huimauksen ja migreenin hoidossa.
* Yläraajojen kiputilojen, kuten käsisärkyjen, kipuolkapään/jäätyneen olkapään ja tenniskyynärpään hoidossa sekä ranteen ja sormien alueiden ongelmissa.

* Pään alueen vaivojen, kuten jännityspäänsäryn, kasvosärkyjen, purentahäiriöiden ja näköhäiriöiden hoidossa.”

Täältänappasin pari lainausta, ja jos aihe kiinnostaa enemmän kannattaa käydä lukemassa sivuilta tarkemmin jäsenkorjauksesta.

Ystävämme harjoitteli jalkojen ja selän hoitamista. Jalkojen hoito aloitettiin selinmakuulta. Ensiksi tutkittiin mahdolliset virheasennot/jalkojen pituus jne. Itse hoidossa käytiin läpi nilkan aluetta hakien liikkuvuutta alueen niveliin. Hoidon aikana myös asiakkaalla itsellään on aktiivinen rooli. Jalkojen hoidossa esim. nilkan ojennus/koukistus-liikettä  tehdään parissakin eri vaiheessa. 
 Selän alueella nikamia läpikäydessä asiakas itse liikkuu eteen-taakse -suunnassa rauhalliseen tahtiin. Saimme siis myös jalkahoidon jälkeen selän alueen hoitoa. Se tehtiin istuen jakkaralla.

Suosittelen kokeilemaan jäsenkorjausta. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tehokkaalta hoitomuodolta. Odotan innolla lisää harjoituskertoja ja ystäviemme lisäoppien saamista.

Hoitojen jälkeen paistoimme pannulla broilerpihvejä ja päivällä aikaisemmin olin valmistanut vihersalaatin. Jälkkäriksi söimme tummaainkiväärisuklaata ja luomupullat.
Mukavissa ja terveellisissä merkeissä kului siis meidän lauantai 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *