Jostain syystä minulle iski viime syksynä hinku tehdä pannukakku. En tiedä olenko koskaan aiemmin sellaista itse tehnyt, no en ainakaan gluteeinittomana. Tuon hingun iskiessä kotona sattui olemaan tarvittavat ainekset, joten ei muuta kuin leipomaan 😀 Sittemmin olen tehnyt pannaria muutaman kerran kahdella eri ohjeella. Enkä kyllä pysty sanomaan kummalla ohjeella tulee parempaa. Ohjeissa on käytetty Semperssin jauhoja, jotka olen osittain korvannut terveellisemmällä vaihtoehdolla tattarijauhoilla. Sokeria olen laittanut vähemmän mitä ohjeissa. Ja onhan ohjeissa sokerin määrässä desin ero, mielestäni aika iso. Ei pannariin todellakaan tarvitse laittaa sokeria 1.5 dl!!! No makuasiahan se tietysti on, mutta herkullista tulee huomattavasti vähemmälläkin. Margariinia en käytä koskaan leivonnassa, (enkä kyllä muuallakaan) joten voita margariinin tilalla 😀 Aiemmin en ollut törmännyt pannariin missä kauraa, nyt törmäsin, ja toimii kyllä.
Pannukakku
7 dl maitoa
3 munaa
4 dl Vaaleaa Semper-jauhoseosta
1.5 dl sokeria
1 dl puhdas-kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
100 g margariinia
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Kaurahiutaleet voi jättää pois jos ne eivät sovi ruokavalioon. Eikä kaurahiutaleita tarvitse korvata lisä jauhoilla tai muulla.
Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa puoli tuntia.
Maistuu esim mansikoiden kanssa, kuten kuvastakin voi huomata 😀
Ja tässä vielä se toinen ohje:
4dl Semper Fin Mix jauhoseosta
0,5dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
8dl maitoa
4 munaa
50g voisulaa tai juoksevaa Oivariinia
Sekoita kuivat aineet, kaada sekaan munat, maito ja rasva. Sekoita ja anna hetki tekeytyä.
Kaada leivinpaperin päälle vuokaan/reunalliselle pellille. Paista 225 asteessa 30-40 minuuttia.
Ei muuta kuin ihania herkutteluhetkiä gluteeinittoman pannarin suussa sulaessa :D:D